HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
  • Over ons

Over Phantasma

Atelier Phantasma is een kostuum- en kunstatelier in fantasy stijl en kenmerkt zich door het produceren van kostuums & accessoires, beelden, teken- en schilderkunst. We vervaardigen deze zowel voor onszelf als in opdracht. Fantasie staat centraal in ons atelier en ons werk wordt met grote zorg gemaakt voor iedere opdrachtgever, groot of klein. Bij Phantasma kan iedereen terecht voor fantasievolle kunst en kostuums met een goede pasvorm, die uniek, gedetailleerd en met liefde gemaakt zijn, voor een eerlijke prijs. Replica’s maar ook eigen ontwerpen, accessoires; alles is mogelijk. Iedereen is welkom en wij geloven dat iedereen zich mooi mag voelen; een persoonlijke benadering is dan ook ons uitgangspunt. We hebben onze droom kunnen realiseren door van onze passie ons werk te maken; we hopen dan ook voor veel mensen een droom waar te mogen gaan maken.

Anja en Sanne Nelson

 

Onze missie & visie

De missie van Atelier Phantasma is een kunststuk af te leveren dat kwalitatief hoogstaand is, met liefde en passie vervaardigd wordt en tegen een eerlijke prijs.

De visie van Atelier Phantasma is het vervaardigen van diverse hoog kwalitatieve kunststukken, zij het kostuums, accessoires, tekeningen, schilderijen, beelden of een andere uiting, met ongelimiteerde fantasie, steeds nieuwe vaardigheden en met eerlijkheid hoog in het vaandel. Ondanks meer succes willen we hetzelfde blijven, dezelfde klanten bedienen en niet uit het oog verliezen waar we begonnen zijn. Dat hebben we tot op heden niet gedaan en zullen we ook niet doen. Een stukje kleurrijke vreugde brengen in het leven van mensen, iets achterlaten op deze wereld. Onze boodschap: iedereen is mooi zoals hij of zij is en iedereen verdient het om zich mooi en goed te voelen.

Geschiedenis

Ons atelier bestaat sinds 2004 en is opgericht door Anja en Paul Frenaij (broer en zus). Sanne Hazemeijer is er sinds 2010 bij gekomen en hoewel ze officieel vrijwilliger is, mag ze een volwaardig lid van het team worden genoemd en werken we er naar toe dat ze mede-eigenaar gaat worden. Al sinds hun jeugd zijn ze alle drie druk bezig met allerlei creatieve bezigheden, waaronder handwerken, schilderen, tekenen en knutselen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professioneel te noemen atelier, dat al een behoorlijke geschiedenis heeft opgebouwd en veel opdrachten heeft mogen doen. Sinds 2016 heeft Paul gekozen met name aan zijn eigen atelier, Zodiac Studios te gaan werken met onder andere uitvaartkunst maar staat Anja en Sanne uiteraard nog wel bij met grote kunstgerelateerde opdrachten.

De naam en het logo

Phantasma is oud-Grieks voor fantoom, (spook)beeld of fantasiebeeld, zoals wij ook fantasievolle en soms wat ongewone dingen produceren. Aangezien wij bovendien een groot bewonderaar zijn van het verhaal van het Spook (fantoom) van de Opera (van Gaston Leroux), was deze naam een logische en geslaagde keuze. Het logo is een Griekse Phi (letter F/ Ph van Phantasma en Frenaij) met daarin een Keltische knoop van een tweekoppige slangendraak, die staat voor verbondenheid en eenheid. Om het logo te laten passen bij Sanne die bij het atelier is gekomen is daaraan toegevoegd de maan. Een symbool dat om vele redenen bij haar past én bij het atelier. Om de mensen te gedenken die helaas niet meer bij ons zijn maar wel van grote invloed zijn is er een sterrennacht in ons logo te vinden.

Phantasma logo

Opgedragen aan

Onze lieve vriendin Kirsten; Ada, die een moeder voor ons allen was; Opa Schepen, ons aller opa; Steve Barton, geliefd musicalacteur en grote inspiratiebron.

Tribute

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn