HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
De passie voor tekenen en schilderen is al op jonge leeftijd begonnen. Natuur, maar ook mens en dier werd met liefde nagetekend. Deze vaardigheid werd verder ontwikkeld en zo bedachten we al gauw zelf karakters en gezichten. Mensen, maar ook elven, dwergen en andere wezens zijn en blijven een favoriet onderwerp om te tekenen, schilderen en digitaal inkleuren.

 

Elven
Geïnspireerd door the Lord of the Rings en the Hobbit hebben we met groot plezier een groot aantal elvenkarakters bedacht, alk met hun eigen eigenschappen.

De roodharige Muninn is de koning van het koude noorden. Hij deelt zijn ondergrondse rijk, dat bereikbaar is via een verborgen grot, met een dwergenvolk, geleid door hun koning Huginn. Hij is met twee verschillende kronen afgebeeld, met sterren op de achtergrond.

Zijn rechterhand is Barathon, zijn trouwe generaal, die zijn in lichtblauw en zilver gepantserde leger leidt.

Een bevriende leider is de blonde elf Anfalen, een elf met intens blauwe ogen.

Een ongebruikelijk gezin is de elvenman Haluith met zijn dwergenvrouw Gwenelyn. Uit hun liefde is hun dochter Haluynn voortgekomen, een hybride tussenvorm tussen een elf en een dwerg.

Melethron is de raadgever van koning Muninn. Met zijn blonde vrouw Merilwen heeft hij zes kinderen, waarvan één zoon. Merilwen is tevens een inspiratiebron voor het maken van kostuums, waarvan er hier één is afgebeeld in een grot. Één van hun dochters is de elf Ainariel, hier afgebeeld met de aurora borealis op de achtergrond. Melethron is elders afgebeeld in de schaduwen van de zuidelijke tropische wouden, waar hij van oorsprong vandaan komt.

Twee elvenkinderen en een elvenvrouw in potlood passen mooi in deze reeks.

Tot slot is er een portret in potlood van een karakter uit de boeken van Tolkien, Oropher, de vader van Thranduil, de koning van Mirkwood en grootvader van Legolas.
Dwergen
Net als elven zijn dwergen en dan met name dwergenvrouwen, een geliefd onderwerp om te ontwerpen. Dwergenvrouwen zouden baarden dragen en aangezien je daar niet veel van ziet in de films van the Lord of the Ring en the Hobbit, vonden wij het des te meer een uitdaging om deze prachtige wezens te tekenen en digitaal in te kleuren. Het is daarbij natuurlijk een uitdaging, om ze ondanks hun baard toch zeer vrouwelijk neer te zetten.

Zo is er een zwangere en een moeder dwerg, die in combinatie met de vader een prachtige en gevoelige kant neerzetten van de dwerg.

Ook het kleine meisje, dat vanaf de bodem van de grot naar je omhoogkijkt, is aandoenlijk.

De stoere doch vrouwelijke dwergendames en prachtige, gebaarde dwergenmannen geven een krachtig beeld weer van deze dwergen, die hun ondergrondse rijk delen met de elven van koning Muninn.

Koning Huginn is de leider van dit dwergenvolk. Lang geleden was hij gedwongen aan te kloppen bij de elven, die zich hadden teruggetrokken op het eiland, waar ze hun rijk zorgvuldig hadden opgebouwd. Muninn nam het dwergenvolk, dat net als zij door demonen was verdreven, onder zijn hoede. De twee leiders besloten zich naar Noorse mythologische figuren te vernoemen, om hun broederschap te onderstrepen. Sindsdien wonen de dwergen in vrede een niveau onder de elven in dit ondergrondse rijk.
Mensachtige wezens
Koning Thranduil uit Tolkien’s the Hobbit is hier in twee schilderijen weergegeven, beide naar de filmreeks van Peter Jackson. Het eerste schilderij is een aquarel, het tweede is met acrylverf geschilderd.

Een ander mensachtig wezen is de vampier, hier te zien in potlood op papier, een uiterst bekend mythisch nachtwezen dat het liefst jonge maagden via de halsslagader leegzuigt.

Tot slot onze interpretatie van een orc, een akelig wezen uit de boeken van Tolkien. Voor de verandering is dit een vrouwelijke orc, iets dat men niet vaak ziet.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn