HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact

Phantasy Castle
~ Where the fairytales, legends & myths dwell ~

Prachtige sprookjesjurken, betoverende zeemeerminnen, prinsen, prinsessen, heksen en nog veel meer. Voor klassieke sprookjes, mythen en legenden kun je terecht bij Phantasy Castle. Kies voor voor één van de klassieke sprookjes, of de Seashore Sirens: Mermaids on land, voor onze zeemeermin ontwerpen.

Geniet mee van de concepten die we tot nu toe aan deze reeks hebben toegevoegd. Alles is nog in aanbouw, daarom is er nog niet heel veel materiaal te vinden. Dit zullen we gaandeweg gaan opbouwen, we zijn dan ook pas net begonnen!

 

Seashore Sirens: Mermaids on land
Zeemeerminnen… Zulke prachtige en inspirerende wezens. Met hun gezang trekken ze mensen aan van ver en pas maar op… voor je het weet ben je betoverd! Het kon dan ook niet anders dat we heel graag iets wilden doen met het thema van de zee en de wezens die daar wonen.
Pearl & Adrian
Onze eerste ontwerpen voor de Seashore Sirens. De geliefden Pearl (parel) en Adrian (van de zee) zijn te zien in een innige dans als ze voor héél even op land zijn om samen te dansen. Beide kostuums zijn gebaseerd op de zee. Pearl, als de golven die uiteengaan op de rotsen met allerhande prachtige kleuren blauw, een van kleur verlopende onderrok en hier en daar zeepbelglans. Lichte stoffen die sierlijk opkrullen en beweeglijk zijn. Ze komt compleet met sieraden en pruik. Adrian in een stoer prinsenkostuum dat in zand- en watertinten uitgewerkt is en geïnspireerd is op militaire jassen van rond 1800, echter wel met een vissenstaart en unieke mouwen. Zijn sjerp kan zowel over als onder de jas.

Sea Breeze
Ook deze dame is aan het land gekomen in haar verrassende en bijna tropische verschijning. Deze baljurk in roze, geel en oranje tinten met lime accenten is als een verfrissende bries. Ophaalpunten gesierd met ornamenten en parels maken het plaatje af. Ook heeft zij sieraden en een prachtige blonde pruik met lichtroze. Ze is erg lief en velen komen naar haar toe als ze advies willen hebben over van alles en nog wat.
Classic Fairytales: Belle
Belle en het Beest, een tijdloos en romantisch sprookje, waarin een jong meisje het hart verovert en ten goede verandert van het Beest, dat haar gevangen houdt in zijn kasteel. Zij ontdooit zijn bevroren hart met haar onschuld en bevrijdt de goede ziel die onder het Beest verstopt zit. Ze weet met haar liefde nog net op tijd het proces van verval te stoppen, waaraan het betoverde kasteel met al zijn bewoners onderhevig is en dat gesymboliseerd wordt door een rode roos, die langzaam al zijn blaadjes verliest. Deze roos komt dan ook in haar jurk voor.
Belle
Onze Belle jurken zijn geïnspireerd op het sprookje natuurlijk, maar ook we hebben ons laten inspireren door andere gemaakte jurken. Zo is de gele kleur een knipoog naar en ode aan de welbekende gele jurk uit de Disney versie.

Wij hebben gekozen voor een lijfje dat doet denken aan jurken uit de tijd van Sisi, met een kantje met rozen dat van de punt van het lijfje naar achterop de rug loopt. Handgemaakte rode rozen in twee tinten sieren het lijfje net als schattige kanten mouwtjes met een lint om ze dicht te strikken.

Bij Belle denken we aan zachte stoffen, onschuldig, net als zij. Daarom hebben we het zachtste kantstof gekocht wat we konden vinden. De stoffen van het lijfje zijn, als we dat zelf mogen zeggen, erg spectaculair. Een stof met rozen, met zeepbelglans, die we hebben geverfd zodat het mooi geel is geworden en waarbij de rozen nog duidelijker naar voren komen.

De stof is op twee manieren toegepast, op het voorpand en de achterpanden is de stof wit met gele rozen en op de andere delen geel met witte rozen. Een laag tule eroverheen zorgt voor extra kleurdiepte en glans. We hebben twee versies; een met een tule rok en een versie met een rok van rozenbladeren. Bij beide rokken zijn ze opgebouwd uit bijzonder veel lagen bovenop een grote crinoline. We hebben diverse kleuren geel gecombineerd om tot een diepe kleur te komen én er zit ook weer een laag zeepbelstof in voor een vleugje magie.

Bij de rok met tule zijn er prachtige handgemaakte rozen en een mooie strik te vinden. Bij de rozenrok is de rok opgebouwd uit rozenbladeren, omdat de roos zo’n prominente rol speelt in het leven van het Beest en de lieden in zijn kasteel. De bladeren zijn van verschillende tinten geel en overspannen met het zachte kant, onderop de rok is ook nog een opgerimpelde rand van kantstof en extra handgemaakte rozen te vinden. Een ketting met rode roos en een haarversiering met handgemaakte rozen in verschillende maten maken het plaatje af.

Als het koud is kan er een kort capeje bij gedragen worden van satijn en hetzelfde kant, dat in andere delen van de jurk is verwerkt. De bladvormige onderkant is afgezet met hetzelfde band, als waarmee de bloembladeren zijn afgezet. Om het af te maken is de sluiting versierd met lint en roosjes. Desgewenst kunnen er ook gele handschoenen bij besteld worden, die tevens met roosjes zijn versierd.
Classic Fairytales: All-Kinds-Of-Fur
Door een onfortuinlijk toeval moet een goedhartige prinses trouwen met haar vader de koning. Ze verzint een plan om aan haar noodlot te ontsnappen en laat voor de bruiloft drie onmogelijke jurken maken, om wat tijd te winnen om haar ontsnappingsplan uit te voeren. Een jurk die straalt als de maan, één jurk schitterend als de sterren en één zo glanzend als de gouden zon.

De eerste jurk die met grote moeite voor haar wordt gemaakt is van parelmoeren stoffen en glanst als de bleke maan. De tweede jurk is net zo moeilijk om te maken en bestaat uit nachtblauw en zilver en is bezaaid met sterren. Tegen de tijd dat de laatste jurk aan de prinses wordt gepresenteerd is haar plan voltooid. Met behulp haar vrienden de dieren uit het bos heeft ze een pak laten maken van bont en veren, waarmee ze uit het kasteel ontsnapt.

Ze komt in een naburig koninkrijk te werken als schoonmaakster van een prins, die haar in eerste instantie met arrogantie benadert. Totdat ze tijdens een bal als zichzelf verschijnt en haar eerste jurk aantrekt. De prins wordt op slag verliefd. Op het tweede bal verschijnt ze weer en de prins kan haar net niet tegenhouden. Bij het laatste bal, waarbij ze de gouden jurk draagt, verliest ze haar gouden muiltje.

Net als in het verhaal van Assepoester laat hij ook alle meisjes uit het land het schoentje passen en zo ook Bontepels, zoals het arme meisje genoemd wordt. Zij past het schoentje, de dieren halen het bonten kleed van haar af en daar staat ze, in al haar glorie. Uiteraard trouwen ze en worden ze samen oud en gelukkig.
Maan
Een jurk als de maan… Dat sprak ons direct aan en na een tijdje brainstormen kwamen we tot het volgende ontwerp; een prachtige jurk met een onderlaag zoals maansteen, lagen witte tule voor een dromerig effect.

Maar dan, de maan heeft een schaduwkant! Door grijze tule op het lijfje te appliceren (dat al uit vijf lagen bestond) wordt een schaduwkant van de maan gecreëerd. Het lijfje bestaat sowieso uit acht delen, voor de acht maanstonden. Zo kan de jurk naar wens helemaal grijs worden (nieuwe maan), of helemaal wit (volle maan), of slechts voor een kwart gevuld worden met grijs of wit (eerste en laatste kwartier). Of, zoals in onze schets, een halve maan, die in dit geval asymmetrisch is uitgevoerd.

Voor dit kostuum hebben we prachtige Swarovski kralen gebruikt, Miyuki delica’s en glasparels van onder andere Gütermann. Waar het lijfje wit is, zijn er witte parels gebruikt. Waar het lijfje grijs is, zilvergrijze parels. En waar er kettinkjes over van wit naar grijs verlopende delen hangen, verkleuren de parels gewoon mee voor een, vinden wij zelf, spannend effect! Een prachtig sieraad van cabochon en houder (die we bewerkt hebben tot het op een prachtige steen lijkt) maakt het geheel af.

Elk Bontepels kostuum zal zo’n houder krijgen op het lijfje. Mouwtjes (één grijs, de ander wit) hebben ook een zeepbellaagje erin. De rok is opgebouwd op een wijde crinoline, uit diverse lagen witte verschillende tule, een regenboogmaansteen-laag en grijze tule. Om nog meer nadruk te leggen op de lichte- en schaduwzijde, hebben we handschoenen erbij gedaan, één zilver en één wit. Ze zijn versierd met Swarovski hotfix steentjes in de kleur AB (olieglans).

Ook hebben we een bijbehorende ketting gemaakt die past bij de hanger op het lijfje. En een haarsieraad, met onder andere een maanhanger, stoffen uit de jurk en veren. Dat laatste, omdat ze met hulp van de dieren kan ontsnappen. Ze helpen haar, dus zo ook met het prachtig aankleden. In de toekomst zal er ook een dierentasje gemaakt worden bij Bontepels.

Voor koude dagen is er een capeje bij ontworpen van satijn, met daarover een laag iriserende stof met daar overheen een laag bloemenkant. Verder is het warme capeje afgezet met wit kunstbont en wordt deze gesloten met een haakje en een strik. Desgewenst kan het capeje ook in een grijze kleur besteld worden.

Zon
Een jurk als de zon! Wij dachten meteen aan goud en goudtinten. Een lijfje met panden afgewisseld met licht en donker goud, lange punten eraan als zijnde zonnestralen. De rok heeft verschillende opgehaalde lagen om ook hier donker en licht goud te laten terugkomen. Lange kralenkettingen sieren de rok, evenals het lijfje. Ze komen als het ware voort uit de punten van het lijfje en zijn daarmee bedoeld als zonnestralen. Ze zullen worden opgebouwd uit parels en glaskralen in verschillende tinten goud.

Sterren
Een jurk als de sterren….We dachten in eerste instantie aan een zilveren jurk. Toen dachten we nee, een sterrenhemel! Dus een prachtige blauwe creatie, met zilveren sterren in verschillende maten en zilveren stoffen. Een waterval op de achterkant is als het ware een vallende ster en eindigt in een prachtige sleep. De jurk zal versierd worden met Swarovski steentjes.
Classic Fairytales: Sleeping Beauty
Wie kent niet het verhaal van Doornroosje? De arme prinses, die reeds vanaf haar geboorte door een boze fee vervloekt is en gedoemd zich te prikken aan een spinnenwiel, om voor 100 jaar in slaap te vallen…

Haar kasteel is in die tijd overwoekerd door rozenstruiken en ook in onze verschillende Doornroosje-ontwerpen komt de roos als vast en herkenbaar thema voor. Deze prachtige en geurige bloem staat natuurlijk ook symbool voor romantiek en liefde en is een favoriet element in onze kostuumdecoraties.
Doornroosje
Rozen, lieflijke stoffen, ophaalpunten, een dromerig geheel….Geniet mee van de concepten die we tot nu toe aan deze reeks hebben toegevoegd. Alles is nog in aanbouw, daarom is er nog niet heel veel materiaal te vinden. Dit zullen we gaandeweg gaan opbouwen, we zijn dan ook pas net begonnen!

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn