HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
We hebben bij veel van onze projecten, replica’s danwel eigen ontwerpen, prachtige sieraden mogen ontwerpen. Denk daarbij aan kettingen, broches, armbanden en oorbellen voor karakters zoals Thranduil of zijn vrouw Ithilwen. Of voor Sisi of een sprookjesfiguur. Laat je gerust inspireren door al deze sieraden. Wij zijn meer dan bereid een uniek sieraad voor je te ontwerpen.

 

Sieraden uit the Hobbit
Voor onze kostuumreplica’s uit the Hobbit hebben we broches gemaakt, zoals veel elven die dragen.

Bij de zilveren jas van elvenkoning Thranduil uit ‘the Hobbit, the Desolation of Smaug’ van Peter Jackson hoort een prachtige zilveren broche. Het lijkt op takken of een hertengewei, een thema dat veelvuldig in Mirkwood voorkomt, die een prachtig stuk pyriet omlijsten. Onze replica van dit prachtige sieraad is gemodelleerd op een bestaande basis, waarop we een prachtig stuk A+ kwaliteit pyriet hebben geplakt met sieradenlijm, na de originele, goedkoop ogende steen te hebben verwijderd. Bij een eerdere versie hebben we ditzelfde proces gevolgd maar in plaats van een stuk pyriet een kleiversie gemaakt van de steen, die we hebben beschilderd om het origineel zo goed mogelijk te benaderen. Beide versies maakten veel indruk.

Voor het kostuum van Lindir de elf uit ‘the Hobbit, An Unexpected Journey’ hebben we een broche gemaakt die het ingewikkelde patroon volgt van het originele zilveren sieraad dat voor de film is vervaardigd. Deze is gemodelleerd naar de grotere broche van Elrond, van wie Lindir de rechterhand is. Om verfijnd zilverfiligraan te proberen na te maken is veel geduld nodig, zeker als men daarvoor ijzerdraad, karton en twee componenten klei gebruikt. Het geheel is na een schuurbeurt zilver gespoten, met als resultaat een behoorlijk goed gelijkende broche, als kroon op het prachtige kostuum van deze elf.
Ithilwen’s sieraden
Voor de vrouw van Thranduil hebben we voor haar garderobe al een aantal sieraden mogen maken. Voor bij haar Moonlight Moth jurk is er een nachtvlinder vervaardigd, die in een netwerk van zilveren ketting vrij op haar borst hangt met zijn kopje naar beneden. Het diertje is met een hoop liefde en geduld vervaardig en voorzien van de meest minieme details, waaronder een roltong, veervormige antennes, kleine oogjes, zes pootjes, nerven op de vleugels en haartjes op het lijfje. Zelf de onderkant is geheel natuurgetrouw, om de draagster het gevoel te geven dat de magie ook daar niet eindigt.

Bij haar andere kostuum, de lichtgrijze uit vele panden bestaande jas, hebben we een ander halssieraad vervaardigd, dat net als haar broche en haar kroon lijkt op een kronkelige tak, alsof die als het ware als gift van haar geliefde bos aan haar geschonken is.

In de broche hangt, volledig vrij en zonder gebruik van lijm, een prachtig ruw stuk witte calciet, die door de ruwe, asymmetrische kronkeltakken ondersteund wordt. Beide sieraden zijn beschilderd met vele kleuren paars, bruin en rood.

Vrouwelijk, scherp, sierlijk en tijdloos.
Elven sieraden
Bij de gouden fairyjurk hebben we naast een hoofdsieraad en vleugels ook een ketting en een armband gemaakt, die net als het hoofdsieraad uit gouden parels bestaan en een met gouden puntsteentjes gevulde gouden vlinderhanger.

Bij het kostuum van de goede hoofdelf, dat we hebben gemaakt voor de toneelgroep ‘Ingrallae’, hebben we ook een halssieraad mogen ontwerpen. Van oorsprong was het de bedoeling dat deze hoofdelf zeven elven volgelingen zou krijgen, in de kleuren lichtblauw, donkerblauw, lila, donkerpaars, limegroen, donkergroen en roze. Al deze kleurtjes komen terug in een sieraad, dat we zelf geheel met Swarovski puntsteentjes hebben gevuld. In een asymmetrisch patroon worden deze steentjes aangevuld door kristalkleurige steentjes, die de goedheid en helderheid van deze goede elf weergeven. De lichtblauwe bal met parelmoerglans, die temidden van het zelf bedachte patroon hangt van zilveren kettinkjes, representeert het blauwe licht, dat de gewilde houten staf, waar tijdens de voorstelling om gevochten zou worden, uitstaalt op het moment dat zij hem in handen krijgt. Verder bestaat de ketting uit drie kettingen van rocailles in verschillende kleuren en groottes. Al met al een goed doordacht en compleet sieraad voor dit prachtige karakter.

Voor de Warrior Elf hebben we bij haar sexy leren top, schouderstukken, armbeschermers en riem en rode rok en cape een halssieraad gemaakt, gemodelleerd naar het voorbeeld waar wij het kostuum op hebben gebaseerd. Zoals te zien is op het voorbeeld draagt zij een gouden hart met iets wat lijkt op een hanger. Wij hebben gekozen voor een goudkleurige ketting met daaraan een filigraan hart, dat we in twee kleuren goud hebben beschilderd. Voor het hangertje hebben we een jade punt gevonden, dat we met een ringetje aan het hart hebben bevestigd. Al met al is het een passend sieraad in het geheel en een stoere maar vrouwelijke versiering voor dit karakter.
Historisch geïnspireerde sieraden
Bij een barokke jurk hebben we een ketting bedacht dat zou passen bij die stijl, die licht hint naar de stijl van Marie Antoinette. We hebben in een cabochon met een schattig plaatje in een goudkleurige hanger geplakt. Deze hanger hebben we aan een met bruin kant gedecoreerde choker van crèmekleurige fluweel genaaid. De choker is gedecoreerd met van parels gemaakte bloemetjes om bij het kostuum te passen. Alle kleuren en veel materialen die zijn gebruikt voor het sieraad zijn ook in het kostuum gebruikt.

Bij de beroemde sterrenjurk van Keizerin Elisabeth ‘Sisi’ van Oostenrijk zijn een armband en een ketting gemaakt, gemodelleerd naar sieraden die zij in werkelijkheid droeg. De zilveren ketting bestaat uit een aantal aan elkaar gezette schakels en elementen, gevuld met Swarovski puntsteentjes. De armband is gemaakt van champagnekleurige parels en een cabochon in een gouden houder, met het portret van haar lievelingsneef Ludwig II. van Beieren. Dit zijn de details die een indrukwekkende jurk als deze afmaken.
Vampier sieraden
Bij de vampierkostuums die we hebben ontworpen of nagemaakt hebben we tevens sieraden gemaakt.

Bij de door ons ontworpen korsetjurk droegen we een prachtig sieraad. Vanaf een met zwarte en grijze roosjes, Swarovski plaksteentjes in verschillende grijstinten en zwarte parels gedecoreerde kanten choker hangt temidden van een zestal kettinkjes een zilveren element met glazen cabochon. Daarin is een foto te zien van de bekende musicalacteur Steve Barton in zijn rol als Graf Von Krolock in de musical ‘Tanz der Vampire’. Onder hem hangt een smoke-kleurig Swarovski hartje.

Dit indrukwekkende sieraad is te dragen bij ieder vampierkostuum en uiteraard is hij (naar de smaak van de klant) in iedere kleur te bestellen.

Bij de replica van het vampierkostuum van de herderin uit de finalescène uit de musical ‘Tanz der Vampire’ hoort een choker, die er gescheurd en gerafeld eruitziet. We hadden weinig goede foto’s van dit kostuum maar zijn er toch in geslaagd om het karakter van dit sieraad goed na te bootsen.
Zelf ontworpen sieraden
Wij hebben bij enkele door ons ontworpen kostuums sieraden geproduceerd. Hier een greep uit de collectie.

Zo hebben we bij onze op ‘Game of Thrones’ geïnspireerde jurk een choker met camee bedacht en bij de Rosenkavaliere jurk van Sisi uit de musical ‘Ludwig2’ twee oorbellen en een ketting, bestaande uit een dubbele ketting en met twee kleuren rode Swarovski steentjes gevulde zettingen.

Bij de Kikkerprinses jurk hebben we ook sieraden ontworpen, die goed bij dit personage en bij deze klant zouden passen. De ketting bestaat uit een dubbele laag parels in de kleuren lichtgroen en wit, met in het midden een element met een groen Swarovski hart, als hint naar de kikkerprins die zijn hart aan haar gegeven heeft en daaronder een gouden parel, als referentie naar de gouden bal, die de prinses in het sprookje door de kikker uit de put laat halen.

De armband bestaat uit drie rijen parels, waarvan twee wit en één roze. In het midden hangt een cabochon in ene zilveren houder met de afbeelding van de favoriete acteur van de lieve klant en vriendin die dit mooie kostuum draagt.
Replica’s van sieraden
Hieronder nogmaals een verzameling van alle sieraadreplica’s die we hebben gemaakt:

De broche van elvenkoning Thranduil van Mirkwood uit ‘the Hobbit’; een stuk pyriet in een prachtige zilveren houder in de vorm van takken of een gewei.

De zilveren broche van de elf Lindir uit dezelfde film, die een ingewikkelde knoop het dunste zilverfiligraan na moet bootsen.

Een ketting van het karakter Milady DeWinter uit de BBC serie ‘Three Musketeers’. Gemaakt van een choker van lint met fijn kant omzoomd en een zilveren hanger in de vorm van een hart.

De rafelige choker van de vampierherderin uit ‘Tanz der Vampire’.

En tot slot de hartvormige hanger met jade bij het Warrior Elf kostuum.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn