HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Onder dit kopje vallen alle overige attributen, zoals gespen, mantelspelden, maskers, vleugels etcetera. Kijk hieronder gerust naar deze replica’s en zelf bedachte objecten.

 

The Hobbit
Voor Legolas uit de filmreeks ‘the Hobbit’ van Peter Jackson hebben we een zilveren gesp nagebootst van twee componenten klei over een frame van metaaldraad. Deze is geschuurd en zilver gespoten voor een overtuigend effect. We gaan voor niets minder dan de beste gelijkenis en het kijken naar de kleinste details is daarbij zeer belangrijk.

Hetzelfde geldt voor de zilveren mantelspelden van het karakter Lindir uit dezelfde filmreeks, die erg lijken pop de gouden mantelspelden van Lord Elrond. Op basis van een foto en wat filmbeelden zijn we erin geslaagd met behulp van ijzerdraad, klei, schuurpapier, zilveren verf en een hoop geduld deze spelden op zeer overtuigende wijze na te bootsen.

De dertien knopen op Lindirs jas zijn evenzo gedetailleerd, al zou je dat niet zeggen op het eerste gezicht. Door middel van foto’s hebben we geprobeerd van fijne kronkellijnen te voorzien, alsof ze, net als de filmversie, stuk voor stuk uit zilver gegoten zijn.

Het zijn de details die een kostuum geloofwaardig maken.
The Phantom of the Opera
Voor verschillend kostuums uit de musical ‘the Phantom of the Opera’ hebben we attributen gemaakt, die zo goed mogelijk lijken op het origineel.

Zo hebben we bijvoorbeeld al een aantal keer het masker van de Rode Dood, in de vorm van een schedel met een beweegbare kaak, in detail nagemaakt, passend op maat van het gezicht van de klant.

Tijdens dezelfde scène in de musical, de zogenaamde ‘Masquerade’ scène, waarin een bont gemaskerd gezelschap danst op de grote trap van de Parijse Opéra, danst Christine Daaé in haar in haar verkleedjurk, met in de hand een zilveren masker, versierd met sterren en kralen. Deze hebben we voor onze klant tot in de details weten te reproduceren.

Voor de filmversie van de musical hebben wij voor dezelfde scène een zilveren maskertje gemaakt, tevens op een stok. Deze is versierd met kant, lint en een roze roos, passend bij haar onze rok met rozenversieringen.
Elven staf
Toen de theatergroep Ingrallae ons benaderde met een kostuumaanvraag voor hun straattheater op stelten waren we net zo enthousiast als zij. Ze hadden een verhaal bedacht voor zestien leden van hun steltgroep. Twee groepen elven, goede en kwade, staan tegenover elkaar. Bovenaan elke groep staat een elvenleider, die ingewikkelder gekleed is. Er wordt gevochten om een staf, die een machtspositie garandeert aan degene die hem in handen heeft. Tijdens de voorstelling zou de staf vanuit de handen van de slechte partij in die van de goede terechtkomen.

Hiervoor hebben we een staf ontworpen, die bestaat uit houten wortels aan een lange stok, die in een punt uitloopt. In de staf hebben we twee types verlichting verwerkt; één in de kleur rood voor de slechte partij en één in de kleur blauw voor de goede elven. Dit zou in een avondvoorstelling een indrukwekkend effect geven.
Elven vleugels
Bij het gouden elven kostuum hebben we gouden elvenvleugels bedacht, die mooi passen bij de jurk. Ze zijn overspannen met gouden glittertule en versierd met goudkleurige kantapplicaties, voor een dromerig en rijk effect.

Voor de goede hoofdelf en twee kleinere elven van de voorstelling van de toneelgroep Ingrallae hebben we vleugels ontworpen en uitgevoerd, die passen bij de kostuums en licht en draagbaar zijn. Tevens zijn ze uitgerust met verlichting, voor wanneer de voorstelling in donker zou plaatsvinden.
Kralenwerk op een kleed
Ludwig II., de koning van Beieren in de negentiende eeuw, bekend van zijn witte droomkasteel ‘Neuschwanstein’ werd ook wel de sprookjeskoning genoemd. Men noemde hem zelfs gek omdat hij durfde te dromen. Wij vinden hem juist inspirerend en daarom hebben wij naar een jeugdtekening van zijn hand een kralenschilderijtje gemaakt.

De voorstelling is een witte zwaan, één van zijn lievelingsdieren, in een vijver naast een mooie boom. Onze toevoegingen zijn een edelweiss (de nationale bloem van Beieren) en een smalle sikkelmaan. Het geheel is een vrij en dromerig kunstwerkje geworden.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn