HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Met deze miniatuurwereldjes en maquettes hebben we de spookachtige, verlaten sfeer van spookhuizen zoals bijvoorbeeld het spookslot in de Efteling en sommige films van Tim Burton in het klein willen nabootsen. Als je goed naar deze ruïnes kijkt kun je even wegdromen in een wat duisterder kant van onze fantasie.

 

Ruïnes en landschappen
Een verlaten kerk, waarvan alleen nog de ingang met monumentale deur is overgebleven, is overgroeid met dorre planten en takken. Stond die deur al open?

De ondergrondse crypte is zover verbrokkeld, dat er nog maar delen van de vele verdiepingen begaanbaar zijn. Schedels liggen her en der en onheilspellende teksten in Latijn vertellen je ‘Vandaag ik, morgen jij’. Al met al kun je er maar beter vandaan blijven.

De gotische binnenplaats van de kerk ligt er verlaten en overwoekerd bij. Op onverklaarbare wijze loopt er nog altijd water uit de kaal gesleten muil van de leeuw. De ondergrondse crypte is zover verbrokkeld, dat er nog maar delen van de vele verdiepingen begaanbaar zijn. schedels liggen her en der en onheilspellende teksten in Latijn vertellen je ‘vandaag ik, morgen jij’. Al met al kun je er maar beter vandaan blijven.

De verzonken gotische toren staat al zo lang scheefgezakt in het moeras, dat niemand meer weet of er een hele kerk onder schuilt of dat het alleen een toren betreft. Als de waterspuwers en de torenhaan toch eens konden spreken…

Op de witte poort is een voorstelling te zien in reliëf van Joris die de draak verslaat. Door de deur stapt een vrouw. Maar wacht, de deur is nog dicht…

Crook Hospital is lang geleden door een ramp in elkaar gestort. Boze tongen beweren dat er kwade krachten in het spel waren omdat het gesticht in 1745 door een harteloze directeur was opgericht die zich met zijn barbaarse regime een vloek op de hals had gehaald. Men zegt dat in de ruïne nog steeds de geesten rondwaren van de patiënten, die op onmenselijke wijze gevangen gehouden en gemarteld waren in de kelders van dit gebouw. In vuil en bloed staan er nog steeds teksten te lezen die de rillingen over ieders rug laten lopen. Durf jij hier als eerste een hele nacht door te brengen?

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn