HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
In sprookjes en mythologie is er voldoende stof te vinden tot fantaseren. Door onze voorstelling van een bepaalde scène weer te geven in een kunstwerk van klei en acrylverf kunnen we anderen uitnodigen om met ons mee te fantaseren.

 

Orpheus
In de Griekse mythologie is er een prachtig verhaal, dat ons altijd aangesproken heeft. Het is het verhaal van Orpheus en Eurydike. Orpheus was een gevierd zanger en muzikant. Met zijn door Apollo geschonken lier bracht hij mens en dier in vervoering.

Zo ook de nimf Eurydike, met wie hij trouwde. Het geluk was van korte duur; zij trapte op een slang en stierf. Dit liet de ontroostbare Orpheus niet over zijn kant gaan: hij zou in de onderwereld afdalen en zijn vrouw weer thuisbrengen.

Hij zong zijn weg naar binnen en hij bracht de veerman en alle gekwelde zielen in vervoering en uiteindelijk zelfs het koningspaar Hades en Persephone. Zij lieten haar gaan op één voorwaarde: hij mocht niet naar haar omkijken tot zij weer buiten de poort van de onderwereld was.

Hij ging terug met de geruisloze geest van zijn vrouw achter hem aan. Hoe dichter hij bij de uitgang kwam, hoe meer hij ernaar verlangde om naar haar om te kijken of zij nog wel achter hem aan zweefde. Toen hij net voor de drempel naar de buitenwereld aankwam, keek hij toch om, om voor zijn ogen zijn lieve vrouw weg terug te zien vlieden, de onderwereld in.

Het verhaal is tragisch en erg inspirerend. Het beeld toont het moment waarop ze in blauwe nevelen terugvliegt naar de onderwereld. Orpheus’ lier valt met een klap op de grond. Hun vingers raken elkaar net niet meer.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn