HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Onder de mythologische dieren zijn vele wezens te vinden. Vele zijn hybride wezens, bestaande uit twee of meer soorten bestaande dieren, zoals de griffioen, die officieel bestaat uit een arend en een leeuw. Ook vallen hieronder de welbekende en populaire draken. Geniet hieronder van een greep uit de verzameling van onze interpretaties van enkele mythologische dieren.

 

Draken
Draken zijn heel bekend in vele culturen. Minder bekend is het zogenaamde vlinderdraakje, een kleinere uitgave van de ons bekende klassieke draak met vlerken. In plaats daarvan hebben deze kleine wezens vlindervleugels in vele verschillende kleuren. Ze zien er uiterst schattig uit, maar kijk uit voor je vingers!

Een ander type draak, de zeedraak, is te zien in deze spannende scène, waarbij dit wezen met de enorme bek geopend boven een dromerige dronken piraat uit torent. Is de piraat in groot gevaar of is dit een dronken droom?
Griffioenen
De meeste mensen kennen hem wel uit de Griekse mythologie, de griffioen. Van boven arend, van onder leeuw. Dit fiere dier symboliseert de heerschappij over zowel de lucht als het land.

Een variatie op dit dier is een versie met van boven een grijze wouw en van onder een margay, een Zuidamerikaanse kleine kattensoort.
Basilisk
De basilisk is velen tevens uit de klassieke mythologie bekend. Er zijn vele verschijningsvormen bekend, van een slang- of draakachtig wezen tot een haan met een slangenstaart en een blik die mensen doet verstenen. Onze interpretatie ziet er net zo gevaarlijk uit als de mythe doet geloven.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn