HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Op deze pagina staat onder andere onze replica van een stoer vest van Ares, een karakter uit Xena Warrior Princess. Deze populaire televisieserie uit de jaren ’90 is nog steeds erg geliefd en wordt veel in cosplay uitgevoerd. Maar ook op deze pagina te vinden is Jack Frost, uit Rise of the Guardians, de animatie van Dreamworks uit 2012. Als laatste Milady deWinter uit de BBC serie van Three Musketeers (2014). BBC staat vaak gelijk aan mooie kwaliteit series, zo ook met deze. We hebben de bijzondere rode jurk van actrice Maimie McCoy na mogen maken.

 

Ares kostuum
Ares, een karakter uit de jaren ’90 televisie serie Xena Warrior Princess, draagt een stoer leren vest dat een klant uit Mexico graag wilde hebben.

We vonden het enorm bijzonder dat iemand ons vroeg, helemaal uit Mexico! Echter wel voor ons wel een ware uitdaging, want dit betekende een patroon maken voor onze borduurmachine. Door een tekening uit te werken in Photoshop en te bewerken in het ontwerpprogramma voor borduurpatronen hebben we uiteindelijk dit kostuum gecreëerd door leer te beschilderen en daarop de applicatie te stikken die we zelf hadden gemaakt met onze borduurmachine.

Om het niet te ‘nieuw’ eruit te laten zien hebben we de geborduurde applicatie ook beschilderd. De studs maken het geheel af en passen precies in de geborduurde cirkels. Voor dit project hadden we echt leer gekozen en beschilderd met leerverf.

Aangezien we zoiets dergelijks nog niet eerder hadden gedaan waren we blij met het resultaat van deze nieuwe vaardigheden.
Jack Frost
Dit mooie karakter van Rise of the Guardians was een ware uitdaging, omdat het een kostuum is uit een animatie. Iets wat geanimeerd is, is niet per se heel makkelijk na te maken.

Voor de broek hebben we gekozen voor twee lagen, een doorschijnende gemêleerde laag en een basislaag van katoen, omdat het origineel ook niet maar één kleur is. De uiteinden van de broekspijpen zijn beschilderd om het ijs te simuleren. Ook zitten er bandjes op, net als in de animatie.

De trui was een ander verhaal, om hier het ijs en de ijskristallen te maken zonder het ‘nep’ te laten ogen hebben we ervoor gekozen om angelina fiber samen te smelten, in een vorm uit te knippen en dit op de trui te appliceren onder dezelfde kleur tule. Het grillige patroon van de ijsbloemen is mooi na te bootsen met deze techniek.

Al met al een leuk project waarbij we zeer tevreden zijn met de uitkomst.
Milady DeWinter
Dit bijzondere verzoek kregen we van een klant uit Engeland. Ze wilde graag een replica van Milady DeWinter uit de BBC serie van ‘Three Musketeers’.

In eerste instantie hebben we lang gepuzzeld hoe deze jurk nou precies in elkaar zat, we waren nog niet eerder iets tegengekomen wat op zo’n manier vervaardigd was en ook was het beeldmateriaal niet van heel goede kwaliteit.

Een grote, asymmetrische, kap aan het lijfje, geplooide en gevouwen stof in het lijfje, twee soorten mouwen, een sleep en siergesp. Ook de stof zou een lastige zoektocht worden; gekreukte zijde met een licht patroon erin in een lastige kleur donkerrood.

Toch was het meteen raak op de eerste zoektocht naar stoffen op de markt; we vonden direct een prachtig rode synthetische taft die door een andere weving een werkje leek te hebben en heel mooi diep van kleur was door de zwarte tegendraad. De perfecte stof voor dit project. Vanaf dat moment ging eigenlijk alles goed; we puzzelden het patroon bij elkaar, zetten het in elkaar (wat toch wel weer nieuw was voor ons vanwege de vele vouwen die erin zaten) en de klant was erg tevreden en paste de jurk goed.

Ook hoorde bij dit kostuum een ketting met een hartmedaillon. Het heeft een bijzondere vorm met een puntje in de hals en is gemaakt door satijnen band op twee repen kant te appliceren vanwege de ‘puntjes’ die boven en onder het satijnlint horen te zitten.

Al met al een bijzonder project en naar onze beleving heeft de jurk de uitstraling gekregen van de gevaarlijke maar sexy vrouw die Milady DeWinter is.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn