HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
De musical Wicked is in 2003 in première gegaan op Broadway. Het is gebaseerd op het boek Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West van Gregory Maguire. Het gaat over de heksen Glinda en Elphaba, hoe ze elkaar leren kennen en hoe ze bekende heksen worden uit de verhalen van de Tovenaar van Oz. Een prachtige musical met fantastische muziek, karakters, decors en kostuums die we altijd als zeer inspirerend ervaren.

 

Elphaba, secont act dress
Elphaba, de groene heks van het Westen uit het land van Oz.

Dit prachtige karakter uit de musical Wicked is zeer inspirerend voor ons. Ook al is het een verzonnen wereld, een fantasie, de onderwerpen die worden aangesneden zijn dat zeer zeker niet. Liefde, vriendschap, anders zijn, gepest worden. Jezelf vinden, je krachten ontdekken, omarmen dat anders zijn goed is. Precies wat wij ook vinden en waar wij achter staan.

We hebben deze prachtige jurk al twee keer gemaakt, één voor het eigen atelier gedragen door Anja en één voor een klant in Amerika, gedragen voor de fotoshoot door Sanne en door de klant zelf.

Het is een bijzonder gecompliceerde jurk die veel uren werk met zich meebrengt, maar die het zo waard is. De gedachte erachter is dat Elphaba deze jurk zelf in elkaar heeft gezet van resten. Daarom mogen er ook nog hier en daar draden aan hangen (uiteraard mogen deze dan weer geen echte rafels veroorzaken).

Het lijfje is een asymmetrisch korset bestaande uit delen waar dan weer allemaal kleine lapjes op geappliceerd zijn. Het borststuk en mouwen bestaan vooral uit groen- en zwarttinten met tule eroverheen, in de andere delen zijn ook wat meer kleuren te vinden. Het lijfje is versierd met pailletten en een kralenwerk van bladeren.

De wijde rok is opgebouwd uit vele, vele opgerimpelde en gerolzoomde stroken die in asymmetrische vorm naar boven lopen. Ook hier komen vele (donkere) kleuren voor, al ligt dat er wel aan naar welke versie je kijkt als origineel. Sommigen hebben vooral donkergrijs, zwart en wat rood/paars maar anderen hebben ook meer andere kleuren erin. Daar hebben we zelf naar gekeken omdat we dat het leukste vinden. We hebben vele verschillende stoffen verzameld, allemaal met interessante kleuren en texturen. Het is echt een bonte verzameling lapjes geworden die we goed vinden passen bij Elphaba.

Voor de versie van ons eigen atelier hebben we ook een tasje ontworpen, omdat als je naar een evenement gaat het toch wel heel handig als je je pasjes en toegangsticket, telefoon etcetera kan bewaren en dan gelijk in stijl blijft.

We hebben voor beide versies ook een hoed gemaakt, want zonder hoed is Elphaba niet compleet, toch? We hebben de pruik zo gestyled dat hij lijkt op die uit de musical (al heeft Sanne haar eigen haar gehouden voor de fotoshoot, is weer eens wat anders) en we hebben ons best gedaan een mooie kleur groen te schminken.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn