HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Kroonprins Rudolf (1858 - 1889) was de enige zoon van Keizer Franz Josef van Oostenrijk en zijn vrouw Elisabeth, bekend als Sisi. Zijn leven is tragisch verlopen, te beginnen bij zijn jeugd, waarin hij Spartaans werd opgevoed, totdat zijn moeder, op wie hij veel leek, haar man dreigde bij hem weg te gaan als hij dit niet stopzette. Daarna ontving hij een betere opvoeding, maar zag hij zijn moeder tot zijn spijt veel minder.

Tijdens zijn leven schreef de intelligente jonge prins kritische artikelen, die lijnrecht tegen de politieke ideeën van zijn vader ingingen. Dit deed hij onder een pseudoniem.

Op dertigjarige leeftijd pleegde hij samen met zijn maîtresse Mary Vetsera zelfmoord op het jachtslot Mayerling, daarmee een vrouw en dochtertje achterlatend.

 

Rudolf's jas
Deze prachtige witleren jas en rode broek alsmede kepi met borduursel zijn gebaseerd op het Huzarenuniform van Kroonprins Rudolf van Habsburg. De versieringen op de jas zijn gemaakt van gouden tressenband dat in een ingewikkeld knopenpatroon op de kunstleren ondergrond is geappliceerd, een kunstbonten rand langs de kraag, voorzijde en onderrand van de met bruine stof gevoerde jas. De ronde knopen zijn samengesteld uit twee soorten knopen en met goudverf beschilderd. De langwerpige knopen voorop zijn beschilderd met een gouden vlechtwerk. Op de broek is goudband geappliceerd. Op de pet is een aangepast borduursel geappliceerd, om een historisch correct effect te bereiken.

Zo met zijn sigaret in de hand lijkt het geheel erg op het ware portret van deze tegendraadse prins, zoals de oude foto’s laten zien.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn