HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
De musical Rudolf; Affaire Mayerling is geproduceerd door Frank Wildhorn en gebaseerd op het leven van kroonprins Rudolf, de zoon van Elisabeth (Sisi) van Oostenrijk en speelt zich af in 1888/1889 tijdens de laatste periode van zijn leven. Rudolf leeft een roerig leven in een tijd van opstand en voelt sympathie met het volk. Zoveel, dat hij teksten schrijft onder een pseudoniem om zijn onvrede te uiten over het bewind van zijn vader. Zijn gearrangeerde huwelijk staat ook onder spanning en zijn moeder is niet zoveel in zijn leven als hij zou willen. Als hij de prachtige barones Mary Vetsera tegenkomt verandert zijn leven drastisch. De musical begint dan ook op dat punt.

 

Mary Vetsera ‘Vertrau in uns’
Mary Vetsera, de minnares van kroonprins Rudolf, de zoon van Elisabeth (Sisi) van Oostenrijk.

Het is een veelbewogen geschiedenis waarbij Rudolf uiteindelijk met zijn minnares het pad van zelfmoord koos omdat hij de druk niet meer aankon. Van zijn kant van het verhaal is een indrukwekkende Duitstalige musical gemaakt, ‘Rudolf Affaire Mayerling’.

In deze musical zien we de ontwikkelingen waardoor het Rudolf allemaal boven het hoofd groeit en hoe hij in aanraking komt met de mooie Mary. Ook zie je meer van haar verhaal. Er is een scène, aan het eind van de eerste akte waarbij Mary Rudolf uit een put praat en hem weer wat geloof in het leven geeft, geloof in hen en wat ze hebben.

In deze scène heeft ze een prachtige, tussen geel en groene jurk aan met een bijpassende hoed. Het simpel ogende, doch niet zo simpel te vervaardigen maar zeer fraaie kostuum vonden we dusdanig inspirerend dat we het wilden namaken. En het na het zien van een juiste kleur op de markt wisten we het zeker, deze replica moest er komen! Op dat moment volgden we ook een hoedencursus en was dat gelijk een goed moment om de hoed van wolvilt te kunnen gaan maken.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn