HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Het immer bekende verhaal van Shakespeare zorgt al eeuwen voor een geboeid publiek. Het is dan ook niet vreemd dat er een musical aan gewijd is. Deze versie ging in premiere in 2001. Het kostuum dat wij gingen maken komt uit de Franse versie, maar deze musical is in nog veel meer talen opgevoerd.

 

Tybalt kostuum
Dit vonden we een heel bijzondere opdracht van een lieve klant; een replica van Tybalt uit de Franse musical versie van het bekende verhaal Romeo en Julia.

Tybalt is de neef van Julia en vijand van Romeo. We hadden helaas weinig beeldmateriaal maar toch zijn we heel tevreden met hoe het kostuum is geworden.

Het rode overhemd hebben we niet zelf gemaakt maar aangeschaft en aangepast zodat het mooi paste en ook onder andere sierband op de manchetten gezet en de knopen vervangen zodat ze meer passen bij het karakter en zijn kostuum.

Het vest had een bijzonder mooi aangetekend revers dat een uitdaging was om te tekenen en maken maar wel erg goed is gaan lijken op het origineel. Er hoort ook een skaileren houder voor de dolk bij die van hetzelfde skaileer is gemaakt als het vest.

De jas zelf was een bijzonder staaltje ontwerpen van de makers van de show. Grote onderscheidingen voor een stoer uiterlijk en grote ritsen die over de hele jas liepen. De onderscheidingen hebben we zelf gevlochten van meerdere soorten sierbanden in de kleuren zilver/zwart en goud/zwart, koord en grote kralen. De kraag is van zwart skaileer.

Voor de broek hadden we een stevige, jeans-achtige stof gekozen, in een kleur rood die goed bij het kostuum past. Op de zijkant van de broek zitten diverse bandjes van zwart fluweel en ander sierband wat kruislings tussen de fluweelbandjes zit opgenaaid.

Al met al een bijzonder gedetailleerd kostuum waar we flink op gepuzzeld hebben, maar we zijn toch heel blij met het eindresultaat.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn