HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Ludwig2 is een musical die geproduceerd is in Beieren, Zuid-Duitsland en gebaseerd op het leven van Koning Ludwig II. Zijn leven wordt gevolgd van kinds af aan tot het (tragische) einde van zijn leven en de belangrijke gebeurtenissen daar tussenin. Het veelbewogen leven van deze fascinerende man en zijn ‘sprookjeskastelen’ heeft ons in het bijzonder geraakt en het is dan ook niet vreemd dat we hier graag een replica van wilden maken. We hebben tevens een replica gemaakt van het historische uniform van deze koning.

 

Sisi Rosenkavaliere
Het mag duidelijk zijn dat ons atelier bijzonder geïnspireerd raakt van Beieren en de levens van Koning Ludwig II en Keizerin Elisabeth van Oostenrijk.

Sisi groeide op in Beieren en Ludwig werd daar koning en had de welbekende (sprookjes)kastelen. Er is een Duitstalige musical gemaakt, Ludwig2, waar we groot liefhebber van zijn.

De actrice die hier de rol van Sisi neerzette, ‘Janet Marie Chvatal, deed dat zo goed dat wij het moment van het nummer ‘Rosenkavaliere’ graag wilden namaken. Zo was het idee ontstaan om deze rood satijnen jurk na te maken. We kozen voor crêpe satijn, omdat dit een mooie kwaliteit is, dikker dan gewoon satijn en een stof die door de weving net wat anders en luxer oogt.

Er wordt gebruik gemaakt van zwarte piping, zwart kant, wit kant, organza, mooie kwaliteit steentjes en grote stofknopen. Een mooie jurk die een uitdaging bleek om te maken maar erg goed gelukt is vinden we zelf.

Ook hebben we een rozentas erbij ontworpen om spulletjes mee te kunnen nemen, haarversiering, een ketting en oorbellen. De ketting heeft naast gewone ketting ook blaadjes en rozen als tussenschakels.

We hebben deze jurk meegenomen naar de show in Füssen, Beieren (tot groot plezier van de actrice waar tot de dag vandaag nog steeds leuk contact mee hebben) en er foto’s mee gemaakt bij de kastelen. Veel sprookjesachtiger wordt het niet en we waren er dan ook heel erg blij mee dat we dat konden doen.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn