HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Ludwig II is een Beierse koning die leefde van 1845 tot 1886. Hij staat bekend als een sprookjeskoning, die droomkastelen heeft laten bouwen als het bekende witte kasteel Neuschwanstein, waar Disney’s kastelen van Doornroosje (Disneyland Paris) en Cinderella (Disneyworld, Orlando) op gebaseerd zijn. Desondanks leefde deze onbegrepen man een ongelukkig leven. Hij was zijn tijd ver vooruit en bedacht vliegmachines en lichtshows, dingen die op dat moment nog niet of nog maar net uitgevonden waren.

Als trouw bezoeker van zijn kastelen en zijn prachtige Beieren hebben we deze historische figuur in ons hart gesloten en gebruikt als inspiratie bij vele van onze kostuums en projecten, zoals de witte zwanenjas, omdat hij zo dol was op zwanen, of het kralenborduurwerk naar één van zijn jeugdtekeningen. Hieronder hebben we een officieel uniform van hem uitgewerkt, in de kleur koningsblauw.

 

Ludwig II's uniform
In verschillende Beierse omgevingen, zoals de rozentuin van het zogenaamde ‘Roseninsel’ (rozeneiland), een romantisch, naar rozen geurend eilandje in de Starnberger See waar onze Ludwig graag vertoefde, de vele prachtige meren in het Beierse landschap en om en nabij het kasteel Neuschwanstein, Linderhof en Hohenschwangau komen de twee uniforms goed tot hun recht. De één wordt gedragen door een oudere Ludwig met snor en baard en de andere, meer ornamentele versie door de jongere Ludwig. De ornamenten zijn gemaakt van kralenborduurwerk, om de bullion borduurtechniek na te bootsen. Het is geborduurd in een officieel patroon van eikenbladeren met eikeltjes.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn