HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Keizer Franz Josef I (1830 – 1916) trouwde in 1854 met zijn nichtje Sisi in Beieren en kreeg met haar vier kinderen, waaronder Kroonprins Rudolf. Hij was een man van de oude stempel en een plichtsgetrouwe harde werker. Hij staat bekend als een man, die vele tegenslagen heeft moeten doorstaan, waaronder de dood van zijn vrouw en twee van zijn kinderen. Hij heeft zijn hele regeringsperiode te kampen gehad met de afbrokkeling van zijn rijk.

Geïnspireerd door deze man hebben wij voor onszelf en voor een klant een uniform van deze man gemaakt, alsmede een broek en een kepi.

 

Keizer Franz Josef's uniform
Vele voor Franz Josef belangrijke locaties, zoals paleis Schönbrunn en de omringende parken waren voor ons een prachtige gelegenheid om dit op maat gemaakte en met rode details afgebiesde uniform, naast dat van zijn zoon Rudolf en de jurk van zijn vrouw Sisi te fotograferen.

De kraag, de manchetten en achterzijde van het uniform hebben we versierd met goudband en met goudverf beschilderde details, om het zoveel mogelijk op het origineel te laten lijken. Verder is de jas voorzien van zesentwintig gouden knopen, die in het geval van de versie met de medailles uit Oostenrijk komen en erg lijken op de originele knopen. Ook het hoofddeksel is gemodelleerd naar het origineel door het te beschilderen en te voorzien van details van gouden tressenband.

Aangekleed met een prachtig haarwerk en versierd met handgemaakte medailles brengt het totaalbeeld de kijker weer even terug naar de hoogtijdagen van Keizer Franz Josef en zijn vrouw Sisi.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn