HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Wie kent het niet? Disney’s versie van het sprookje van Sleeping Beauty uit 1959. De schone slaapster die zich aan de spoel van het spinnenwiel prikt en honderd jaar gaat slapen. Maleficent is daar de zogenaamde ‘villain’ en heeft het niet bepaald goed voor met de wereld. Een formidabele tegenstander die zich ook nog om kan toveren tot draak. In 2014 is er besloten door Disney om een live-action film te maken hiervan en de vertelling toch even anders te gaan doen. Niets is wat het lijkt, zo ook de slechte kant van Maleficent. Eén ding hebben de versies in ieder geval gemeen; liefde overwint alles.

 

Maleficent kostuum
Maleficent. Zo’n prachtig karakter dat sinds de live-action film in 2014 zoveel meer diepgang heeft gekregen.

Deze klant wilde graag een ontwerp van ons hebben voor dit karakter, met onder andere de hoorns van de live-action film Maleficent en ook wat invloed van de tekenfilm versie.

We besloten dit tot uiting te brengen in het kleurgebruik ( het zwart en paars uit de tekenfilm) en ontwierpen een sleep met punten en een grote kraag.

Vanwege het budget kozen we dit keer om de hoorns te bestellen en ze zelf te customizen in plaats van ze zelf te maken. We hebben prachtig rekbaar kant geappliceerd en hoge kwaliteit opnaaistenen gebruikt om een stoere (en tikkeltje) sexy look te creëren.

Het kostuum is op meerdere manieren te dragen. Het is een jas met een rok, waardoor een soort jurk met overjurk gecreëerd wordt. Echter, de rok kan ook vervangen worden door een legging of leren broek voor een compleet ander en stoer effect. De jas bevat ook een dubbele kraag met punten. Een lange sleep met punten past goed bij het karakter en geeft een prachtig effect als ermee gelopen wordt.

De gebruikte stof is taftzijde, vanwege de luxueuze uitstraling en het ruisen als er gelopen wordt. De paarse stof heeft een zwarte tegendraad waardoor het zowel zwart als paars tegelijk is. Het geheel is gevoerd met zwarte taft. Een bijpassende ketting in gewaagde vorm van skaileer met zwarte en paarse steentjes maakt het kostuum af.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn