HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Game of Thrones is een enorm populaire fantasy televisie serie uit Amerika die sinds april 2011 uitgezonden wordt. Het is gebaseerd op boeken van schrijver George R.R. Martin, genaamd Het Lied van IJs en Vuur. Het speelt zich af in een mythische wereld waarbij het westelijke continent Westeros heet en het oostelijke continent Essos. Hier zijn verschillende koninkrijken met elk hun problemen en verwikkelingen. Naast de voor de hand liggende politieke zaken zijn er ook problemen van een meer bovennatuurlijke aard, waardoor de serie continu erg spannend is. De kostuums zijn erg bijzonder en uitgebreid. We waren dan ook blij verrast dat we een ontwerp mochten maken gebaseerd op verschillende koninkrijken en wat in de serie zou passen.

 

Game of thrones jurk
Voor een bijzondere klant mochten we een even zo bijzonder project doen; geen replica uit Game of Thrones, maar ze wilde een jurk geïnspireerd door de serie. We kregen meerdere huizen en wat personages mee die hierin meegenomen mochten worden. Voor ons altijd een leuke uitdaging om iets te maken wat goed in een setting zou passen.

Hiernaast namen we zelf ook nog het karakter van de klant mee; stoer, bijzonder, indrukwekkend, vrouwelijk en elegant.

Het ontwerp; een compleet asymmetrische jurk, wijd, met een leren onderborst korset en cape.

De stoffen hadden we snel gevonden. Een zeer bijzondere gekreukte stof die nog het meest op taftzijde lijkt in een soort donker poederblauw. Dit combineerden we met een donkerblauwe chiffon voor de elegantie en het transparante effect. Het korset is van door ons beschilderd leer gemaakt.

Details als een grote gesp maken het stoere geheel af. De gespen op de schouder en hoe de stof daar bijeen gehouden wordt heeft wat de Romeinse tijd. De gespen zijn van koper filigraan, stoer en toch verfijnd, iets wat we in het hele ontwerp terug hebben willen laten komen.

Een sieraad voor in het haar van blauwe chiffon en blauw chiffon ketting met camee leggen nog weer nadruk het vrouwelijke aspect.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn