HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Bij Phantasma geloven we in dromen waar maken; grote fantasy jurken horen daar zeker bij. Deze afdeling is dan ook een waar we erg trots op zijn; sprookjesjurken vinden we echt heerlijk om te maken. Geniet mee van een reeks creaties met een hoog sprookjes gehalte! Voor meer sprookjesjurken, kijk ook bij onze kledinglijn Phantasy Couture.

 

Kikkerprinses
Eén van onze meest bijzondere projecten.

De klant (en vriendin) heeft een boel te verduren gehad in haar leven en kwam bij ons voor een heel bijzonder moment voor zichzelf. Eén dag nou eens een prinses zijn en met een jurk naar Elfia (evenement elk jaar april in Haarzuilens).

Door omstandigheden mocht het geen zware jurk zijn om te dragen en moesten we met onze stofkeuze rekening houden dat het een lichte jurk moest worden. Ze wilde een sprookjesjurk en we mochten een eigen ontwerp maken. Ze koos uiteindelijk het thema; de Kikkerprinses.

We ontwierpen een jurk voor haar van zijde-organza, kantstof en taftzijde. Een blauwe basis van taft met daaroverheen een transparante witte stof geborduurde als zijnde het water; op het water een waterlelie vormgegeven door een laag groene en roze stof.

De ‘bloem’ bevat ophaalpunten, op deze punten bevinden zich dan weer handgemaakte waterlelies versierd met parels. Achterop een grote strik die Disney eer aan doet.

We hebben ook kleinere waterlelies gemaakt voor op het lijfje. Met dezelfde parels (roze, groen, wit) als op de jurk hebben we een armband en ketting ontworpen voor deze prinses, met haar prins afgebeeld in de armband. De ketting bevat een groen hart dat de kikker representeert en onder de hanger een gouden parel, die de gouden bal van de prinses symboliseert.

Daarnaast zijn de schoenen ook versierd met kleine versies van de strik die op de jurk zit, parels en glittersteentjes. En om het geheel af te maken; een tas in de vorm van een kikker mét kroontje uiteraard, om wat benodigde spulletjes in mee te kunnen nemen.
Green Fairytale dress
Dit project bleek het begin van een mooie vriendschap. Deze bijzondere dame kwam bij ons met het verzoek een jurk te maken die haar goed zou passen; ze had al vaker wat laten maken en het resultaat was elke keer helaas bedroevend slecht.

Vastbesloten haar te laten zien dat werkelijk iedereen een prachtig passend kostuum kan hebben maakten we voor haar een ontwerp voor een fantasy jurk op basis van dingen die ze mooi vond. Het moest vooral uniek worden, daar vroeg ze om.

Wij kozen daarom ook voor een gewaagde changeant taftzijde van een gele en een blauwe draad, wat een heel bijzondere groene stof opleverde met zowel een gele als een blauwe weerschijn. Deze hebben we gecombineerd met een lichtblauwe taftzijde voor enkele details.

Ook hebben we bij dit kostuum passende haaraccessoires ontworpen en gerealiseerd.

Een erg leuk project waar we een goede vriendin aan over hebben gehouden.
Ravenprinses baljurk
Nog zo’n bijzonder project. Deze vrouw vroeg ons een jurk te ontwerpen voor een karakter uit haar eigen verhalen, hoe speciaal is dat! Ze gaf ons wat informatie over het karakter, Vara Raven geheten en wilde graag wat invloeden terugzien van Disney’s Belle en Sisi jurken.

We gingen direct aan de slag met een ontwerp en kwamen met de kleuren donkerblauw en zwart. Het moest vooral ook stoer worden want we haalden uit de karakter beschrijving dat roze en schattig hier niet op zijn plaats was.

Zo ontwierpen we een wijde rok als de baljurk van Belle met een lijfje geïnspireerd door Sisi; dit is terug te zien in de halslijn en patroondelen. In plaats van de mouwen die je vaak ziet in dergelijke jurken besloten we gebruik te maken van onder andere Skai leer in stroken over de pofmouwen en ook puntige delen aan de onderzijde van de mouw, gecombineerd met zwart kant.

En zijn twee raven geappliceerd op de voorkant van de jurk. Ook vonden we opgerimpeld zwart zacht kant met kleine zilveren kettinkjes erin. Zacht en stoer tegelijk.

Daar hebben we de halslijn mee afgezet. Er moest een heel lange sleep bij, dus ontwierpen we een lange sleep afgezet met prachtig blauw/zwart kant en bovenaan de sleep een prachtig werk van Skai leren raven.

De raaf komt ook weer terug in de voorkant van de rok; puntige rokdelen als zijnde veren in verschillende tinten blauw en zwart, al dan niet bedekt met zwarte kantstof en afgezet met puntig kant.

Dan als laatste een heel bijzondere toevoeging; een pluche tas in de vorm van een raaf, om de benodigde dingetjes mee te kunnen nemen naar bijvoorbeeld Elfia.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn