HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Elven… keer op keer raken we geïnspireerd van dit prachtige volk. Je kan er dan ook zoveel kanten mee op! Hier zijn elven te vinden die we zelf hebben mogen ontwerpen. We hebben nog een elf gecreëerd, dat is Ithilwen die we hebben ontworpen naar aanleiding van de Hobbit films.

 

Warrior elf
Sexy en strijdlustig.

Ons eerste kostuum van echt leer!

Deze klant kwam bij ons met een tekening van een helaas onbekende artiest. We mochten gaan ontwerpen aan de hand van deze tekening en al gauw werd duidelijk dat we ons nieuwe technieken meester moesten gaan maken; leer bewerken met verschillende (snij)methoden en het beschilderen daarvan.

Het zou gaan bestaan uit een korsetlijfje, riem met stoffen rok, schouder- en armbeschermers. Daarnaast een cape met grote kap, een kroon en een ketting.

We beschilderden het leer in diverse tinten rood met gouden ingekerfde versieringen. De ketting is ook beschilderd in deze zelfde goudtint zodat alles bij elkaar zou passen. De kroon is een rood met groene tropische bloem met een gouden wassing erover.

De edelsteen die is gebruikt, Aventurien, paste zowel bij onze klant als de originele tekening. Zelfs het leren koord waarmee de armbeschermers en het lijfje dicht worden gemaakt is in een verfbad gedaan zodat het goed bij de rest van het kostuum past.

Al met al zijn we erg trots op deze magische creatie.
Bloemenfeeën
Voor het Ingrallae straattheater (steltartiesten) mochten we een reeks kostuums en accessoires ontwerpen op basis van een verhaal dat zij uit zouden gaan spelen bij het evenement ‘Deventer op stelten’.

Het idee; twee groepen elven, een ‘goede’ en een ‘slechte’ kant, beide op zoek naar een krachtige staf. Het zou in de schemer plaatsvinden dus de kostuums moesten ook verlicht zijn.

We ontwierpen een staf, een als een grote tak. Heeft de boze partij deze in handen is er rode verlichting. Heeft de goede partij hem in handen, dan is er blauw licht.

We ontwierpen een fee, de hoofd-fee, met een asymmetrische jurk en grote verlichte kraag en vleugels. Haar jurk, bestaande uit diverse gekleurde bladeren van organza en tule (de kostuums moesten licht zijn vanwege de stelten) werd groot en spectaculair.

Haar volgelingen, als zijnde voortkomend uit haar, zouden elk één van de kleuren hebben uit haar rok. Een donkerblauw blad in haar jurk zou een kleine bloemenfee opleveren met een jurk van donkerblauw verlopend naar wit. Een roze blad een kleinere roze jurk verlopend naar wit. De kleinere feeën zouden ook verlichte vleugels krijgen.

Elke fee heeft een hoofdsieraad in wit gecombineerd met de kleur van de desbetreffende jurk. De hoofd-fee heeft hoofdsieraad én een uitgebreide halsketting waar steentjes ingezet zijn, deze hebben de kleuren van elk van de kleine feeën, ze heeft als het ware haar kinderen naast in haar rok ook in haar ketting. Daarnaast een grote facet glaskraal in dezelfde kleur blauw als het licht in de staf, omdat dit blauwe licht haar essentie is.

Helaas kon het project door omstandigheden bij Ingrallae niet doorgezet worden en hebben we alleen twee kleine feeën en de hoofdfee kunnen realiseren.
Duistere fee
Voor het Ingrallae straattheater (steltartiesten) mochten we een reeks kostuums en accessoires ontwerpen op basis van een verhaal wat zij uit zouden gaan spelen bij het evenement ‘Deventer op stelten’.

Het idee; twee groepen elven, een ‘goede’ en een ‘slechte’ kant, beiden op zoek naar een krachtige staf. Het zou in de schemer plaatsvinden dus de kostuums moesten ook verlicht zijn.

We ontwierpen een staf, een als een grote tak. Heeft de boze partij deze in handen is er rode verlichting. Heeft de goede partij hem in handen, dan is er blauw licht.

We ontwierpen een duistere fee met volgelingen, allen gebaseerd op dode bladeren en insecten.

Een spectaculaire leren kraag met rode verlichting, bewerkt met verf en gel-medium om nerven te creëren. Een enorme cape die de suggestie wekt al half aan het vergaan te zijn en diverse leren elementen (over de armen, handen, benen) tot over de steltstokken heen waardoor een soort groot insect gecreëerd werd.

Een foto zegt meer dan duizend woorden en dat is zeker het geval bij onze duistere fee; bekijk de foto’s voor een echt goed beeld van dit (in onze ogen) spectaculaire kostuum.

Helaas kon het project door omstandigheden bij Ingrallae niet doorgezet worden en hebben we alleen de duistere fee kunnen realiseren.
Golden fairy
“Ik wil graag een jurk van glanzend gouden stof. Geen satijn”.

Deze informatie en ter inspiratie een raamsticker met een afbeelding van een fee kregen we om voor deze klant een jurk te ontwerpen. Een erg leuke opdracht waarbij we ook vleugels, een hoofd- en halssieraad, stola en een bijpassende tas mochten maken.

We beschilderden rozen in tinten goudgeel, maakten versieringen met glittertule en de vleugels zijn versierd met geappliceerde stukken kant. We creëerden een jurk van glanzend goud, zoals de klant had gevraagd.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn