HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
We prezen ons gelukkig dat we een productie mochten doen voor Creative Arts Group in Duitsland. Deze groep die toch echt geen amateurgroep genoemd kan worden is bijzonder gepassioneerd en voert bijna ieder jaar een grote productie op. Het was een bijzondere samenwerking. We werden gekozen om de kostuums te produceren voor de hoofdkarakters uit het bekende verhaal: de musketiers, d’Artagnan, Milady DeWinter en kardinaal Richelieu.

 

Musketiers kostuums
Creative Arts Group wilde graag een knipoog naar de film van 2011 en dus hebben we met de materiaalkeuze en ontwerp hiernaar gekeken en onder andere voor een prachtige kwaliteit skaileer gekozen.

We besloten te werken met zwart en bruin, net als in de film. Elke musketier heeft zijn eigen karakterkenmerken meegekregen in ons ontwerp;

Athos; stabiel en rechtlijnig. Zijn kostuum en cape zijn dan ook symmetrisch, met een vrij simpel kruis op zijn cape. Weinig poespas, goedhartig en duidelijk.

Porthos; de meer losbandige, hart op de goede plaats maar wel een frivole musketier. Voor hem een duidelijk meer versierd kruis met vrij veel ornamenten en beschilderd kant op zijn kostuum. Zijn kostuum is minder symmetrisch; zijn cape hangt met de punt naar links.

Lijnrecht daartegenover, met een punt die naar rechts hangt (rechts wordt vaak geassocieerd met het geloof en het goede) en een kruis met een Christelijk kruis erin, het kostuum van Aramis. Bij hem komt het aspect van zijn geloof ruim naar voren.

Als je de deze 3 musketiers naast elkaar zet, heb je een prachtige set van twee asymmetrische kostuums en een symmetrische in het midden; een perfecte balans, wat ook weer de goede samenwerking en band van de musketiers weergeeft. Immers; Athos is vaak de lijm tussen iedereen.

D’artagnan, het laatste karakter, is natuurlijk nog musketier in wording, een stoere waaghaals met zijn leven nog voor zich en de behoefte zich te bewijzen. Voor hem geen gesloten vest zoals bij de anderen; maar een openhangend vest wat zijn enigszins baldadige karakter weergeeft. De cape wordt omgehangen door middel van een koord en hangt, aangezien hij nog aan het leren is, scheef.
Milady deWinter kostuum
Naast de musketiers was er ook een kostuum voor Milady DeWinter.

Dit sexy, aantrekkelijke en toch ook duistere karakter heeft een indrukwekkende garderobe, maar door een beperkt budget moesten we creatief zijn met de kleuren en materialen want ze moest immers wel opvallen.

We besloten een lang lijfje te ontwerpen met een spannende halslijn en mouwen, die we goed vonden passen bij het karakter. Om extra nadruk op de vrouwelijke vormen te leggen hebben we gekozen voor een kleine heuprol en onder het lijfje een soort minirok van zwart opgerimpeld kant, dit benadrukt de heupen.

Onze kleurkeuze; zwart, paars en zilver. Taft; want het ruist zo mooi als er gelopen wordt en oogt luxueus. De stof is paars met een zwarte tegendraad voor een mooie maar ietwat duistere uitstraling. Zwart fluweel in het lijfje voor weer de goede diepe kleuren en ook weer die luxe uitstraling. Alles is afgewerkt met zilver kant dat het goed zou doen op het podium.

De rok is door middel van klittenband ‘afscheurbaar’ en laat dan een stoere, zo mogelijk nog meer sexy, versie van Milady zien met een leren broek en kousenband van het zilveren kant dat ook in het kostuum verwerkt zit. Het ‘rokje’ van zwart kant is nu opnieuw een benadrukking van de heupen en de strakke broek.

Ook hebben we bij dit kostuum een zwarte cape gemaakt, omdat ze, naast enorm op te vallen, soms ook in de menigte op moet kunnen gaan, ze is immers een soort spionne. De cape is afgewerkt met hetzelfde zilveren kant. En, als knipoog naar het karakter en haar brandmerk, is er een Fleur de Lis verwerkt onder de kap. Deze is gemaakt van het zilveren kant en een leuk detail voor de kenner.

De rok kan gewoon gedragen worden (aan de bodem weer een mooie rand kant) of, opgenomen worden met ingenaaide bandjes en dan vast gezet worden aan de band voor een bijna burlesque ervaring. Voorop is de rok dan op 2 punten opgehaald. De rand kant die onderop genaaid zit fungeert dan weer als benadrukking dat de rok is opgehaald; haar benen zijn dan zichtbaar wat natuurlijk in die tijd (en waarschijnlijk nog) als zeer spannend ervaren wordt.

Al met al zijn er dan drie kostuumopties (met rok, rok opgehaald of rok uit) al dan niet te combineren met een cape.
Kardinaal Richelieu kostuum
Kardinaal Richelieu, een ander bijzonder karakter.

Hij heeft absoluut duistere plannen, toch denkt hij ergens dat hij het juiste doet. Dit maakt het een interessant karakter om naar te kijken en luisteren.

We wilden hem een klassiek uiterlijk meegeven en besloten te gaan werken met hoge kwaliteit rood fluweel omdat hij immers wel een zeer hoge positie heeft in de kerk en ook in hoog aanzien staat bij de koning.

Een lang gewaad met indrukwekkende sleep, een cape en een hoofddeksel. Statig, indrukwekkend, rijk ogend en toch niet ‘overdone’. We besloten bij hem gebruik te maken van diverse gouden versieringen, geen felgoud maar zachtere tinten voor een subtiel effect.

De cape en het kostuum zijn afgezet met diverse soorten sierband. Tevens zit er een sjerp bij die ook gevoerd is met zachtgouden satijn, net als de cape. Langs de sluiting voorop en rond de mouwen hebben we gebruik gemaakt van een zwart kant van prachtige kwaliteit. Het is subtiel maar geeft toch luxe weer en tegelijk is het ook een hint naar zijn duistere zijde door zwart te kiezen in plaats van donkerrood of goud. Aan de cape hebben we nog gekozen voor een versiering in de vorm van galondraad en daaraan zelfgemaakte kwastjes.

Al met al een indrukwekkende verschijning die matig oogt, maar die je zeker niet moet onderschatten.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn