HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Een inspirerende tijd wat ons betreft. Van hele smalle modellen naar crinolines, wijde rokken naar wat smallere jurken met getailleerde jasjes en lijfjes maar met uitgebreide rokken van de bekende Victoriaanse periode. Afgesloten met een simpeler soort jurk met enorme mouwen (turn of the century fashion). In dit geval de tijd van Sisi en een op haar garderobe geïnspireerde jurk en een jurk gebaseerd op de prachtige garderobe van de laatste Tsarina van Rusland.

 

Sisi stijl jurk ‘Japon Jardin’
Ook weer een leuk project met historische stijl gecombineerd met eigen ontwerp.

Deze klant wilde graag een op de garderobe van Keizerin Elisabeth (Sisi) geïnspireerde jurk. Maar, niet zó wijd en graag met de kleuren blauw en wit.

We hebben een jurk ontworpen die eigenlijk een beetje doet denken aan Sisi’s jeugd in Beieren, Duitsland waar ze jurken droeg met crinolines, veel lagen en schattige dingen als bloemen en strikken.

We besloten deze jurk ‘Japon Jardin’ te noemen naar het Franse woord voor tuin, omdat er in die tijd ook veel naar de Parijse mode gekeken werd. Deze jurk zou geschikt kunnen zijn voor een informele wandeling in de tuin.

We kozen voor (zelfgemaakte) strikken van blauwe taft, om het nog een wat extra lieve sfeer te geven.

De rok is opgebouwd uit meerdere lagen van zachte en transparante stoffen en blauwe strikken, het lijfje van dezelfde blauwe stof (taftzijde). Het lijfje is afgezet met prachtig wit kant en ook weer strikjes.

Op de achterkant een lange sleep van blauwe taft, met een grote wit/blauwe strik en de hele sleep is afgezet hetzelfde kant als het lijfje. Al met al een niet te overdadige maar toch indrukwekkende verschijning.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn