HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Een erg inspirerende tijd qua mode. Onder andere grote jurken in de tijd van Marie Antoinette met creaties die alsmaar drukker en gekker werden. Grote feesten en bijbehorende grote jurken. De kostuums in deze afdeling bevatten dan ook met name kostuums uit de barokke periode.

 

Marie Antoinette stijl jurk
Deze jurk is geïnspireerd op de stijl van Marie Antoinette, gekenmerkt door de bekende vorm van de rok en de daarbij passende onderrok.

We hebben dit kostuum met veel plezier gemaakt in opdracht. We hebben de kleurkeuze gebaseerd op de wens van de klant én een gangbaar kleurgebruik uit die periode.

We hebben de rok versierd met handgemaakte rozetten en bijpassende haaraccessoires gemaakt, aangezien het ook gebruikelijk was een pruik te versieren met allerhande kleine voorwerpen.

Schattige kanten mouwen en kleine roosjes overal maken het geheel af.
Barok echtpaar
Een bijzondere opdracht voor een winkel met brocante artikelen.

Als winkelversiering mochten we een set kostuums maken naar eigen ontwerp waarbij verschillende stijlen gecombineerd werden. Daardoor is het niet zozeer historisch correct maar echt een mengeling geworden.

Een man en een vrouw, compleet met schoenen, pruiken, haarversieringen en een hoed. De klant wilde graag wat neutrale kleuren, daarom hebben we gekozen voor prachtig bij elkaar passende bruin- en zandtinten die doen denken aan koffie, karamel en andere zoetigheden.

Haar jurk is overwegend licht met donkere elementen, zijn pak is donker met overwegend lichte elementen. Beiden zijn versierd met prachtige glasparels van Gütermann. Bij beide kostuums zijn dezelfde stoffen en kantjes gebruikt, waardoor het duidelijk een stel is.

Voor haar een hoge, witte pruik versierd met parels, voor hem een pruik en tricorne hoed, wederom weer afgezet met kant. Versierde schoenen voor beiden en voor haar een ketting (ook weer van dezelfde materialen) maken het geheel af.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn