HomeKostuumsAccessoiresBestellenContact
Bij veel kostuums, of het replica’s zijn of zelf bedachte ontwerpen, bedenken we een passende tas. Zo zijn er tasjes die lijken op het kostuum, doordat ze dezelfde textuur of kleuren van het kostuum hebben, of soms volgen ze een bij het kostuum passend thema, zoals een bepaald dier of bijvoorbeeld een speciale bloem.

We hebben tassen gemaakt in de vorm van een kikker, een zwaan, een raaf en een jong hertje maar ook in de vorm van een rode roos of een maan met vlinders.

Alles is mogelijk; we maken de tassen in opdracht dus mocht je een waanzinnig idee hebben voor een tas, stuur ons dan gerust een bericht! Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dierentassen
In de films van the Hobbit van Peter Jackson rijdt elvenkoning Thranduil op een trots rijdier, een enorm oerhert dat zijn steun en toeverlaat is tijdens de strijd die hij in het laatste deel moet leveren. Ook in zijn troon zit een gigantisch gewei verwerkt van zo’n dier. Dit majestueuze dier en onze voorliefde voor de prehistorie heeft ertoe geleid dat we bij de zilveren jas van Thranduil een uiterst aandoenlijk jong oerhertje hebben ontworpen en gemaakt. Zijn naam is Elkie (naar ‘Irish elk’, de Engelse naam voor ‘oerhert’).

Op zijn rug bevindt zich een rits naar de zilveren binnenvoering, waar voldoende plaats is voor een lunchpakket en een portemonnee; kortom, ook als kleintje kan het dier fungeren als steun en toeverlaat voor zijn koninklijke baasje.

Deze ongebruikelijke tas bestaat uit een ijzerdraad met papier maché frame, dat gevoerd is en bekleed met een prachtig type kunstbont dat uit verschillende kleurlagen bestaat en bij het op lengte scheren mooie kleureffecten opleverde. De hoefjes en het neusje zijn van beschilderde klei en de ogen zijn met de hand gemaakt door gebruik te maken van glazen cabochons. Het resultaat is een verbluffend overtuigend wezentje, dat ieder vanaf de grond verteterend aanstaart en mensen uitlokt het te willen aaien.

Het diertje kan op de arm worden gedragen, tevens kan er een band aan zijn leren tuigje worden gezet. Hoe dan ook trekt het veel bekijks als het staat te grazen aan de rand van de rivier.

Voor de klant die ons om een tasje had gevraagd bij haar Kikkerprinses jurk konden we maar aan één ding denken: een lieve kikker voor haar om mee te dragen, dat zou het plaatje compleet maken. Van een frame van ijzerdraad met karton hebben wij een kikker gemaakt, deze met vulling gevoerd en bekleed met groene velours en roze satijn voor in de bek. Compleet met handgemaakte oogjes, een tong en een klein kroontje op zijn hoofd is de kikker een leuk gezelschapsdiertje geworden om zijn prinses overal te volgen.

Voor een andere klant, die ons heeft gevraagd om een Ravenjurk te maken voor een karakter in een boek dat zij aan het schrijven is was een tasje in de vorm van een raaf perfect. Met zijn leren snavel, pootjes en oogjes is het een compleet diertje en hij kijkt pienter de wereld in. Onder zijn vleugel leidt een rits naar de gevoerde binnenzijde en aan zijn rug hangt een zilveren ketting, waardoor het tasje over de schouder gedragen kan worden.

Voor onze eigen zwanenjas en Ludwig II. uniforms (deze koning van Beieren stond bekend om zijn voorliefde voor zwanen) hebben wij een aantal zwanentassen vervaardigd. Ten eerste een witte knobbelzwaan met jong. De zwaan heeft tussen haar vleugels een rits, die leidt naar een met koningsblauw satijn gevoerde binnenzijde. Haar snavel en zwemvliezen zijn gemaakt van de stof van de witte zwanenjas, met iriserend borduurgaren van details voorzien. De rest van de zwaan bestaat uit kort wit kunstbont, dat een donzig effect geeft. Het witte zwanenjong is ook voorzien van dezelfde materialen en fungeert als portemonneetje voor kleingeld. Beide hebben ze oogjes gemaakt van parelmoer plaksteentjes. In dezelfde stijl zijn er twee losse baby zwanentasjes gemaakt, één ervan met een rode roos en de ander met een kroontje, als knipoog naar Keizerin Elisabeth ‘Sisi’ van Oostenrijk en haar geliefde neef koning Ludwig II. van Beieren.

De zwarte zwaan, een van nature ranker en kleiner dier, is op dezelfde wijze gemaakt, met een bekleding zwart bont en twee wit bonten vleugelpunten. De snavel en pootjes zijn zwart. Een kanten band dient als schouderband. Zijn jong is van grijs kunstbont gemaakt, met grijze zwemvliezen en een grijze snavel van taftzijde, gecombineerd met zwart borduursel voor de afwerking. Bij elkaar genomen is het een vrolijke familie zwanen en een lust voor het oog. Des te verbaasder zijn mensen als ze horen dat het tasjes zijn.
Natuurtassen
Bij de Moonlight Moth jurk van ons elven karakter Ithilwen, die gebaseerd is op de moeder van Legolas uit de boeken van ‘the Hobbit’ en ‘the Lord of the Rings’ van J. R. R. Tolkien hebben we een maanvormig tasje bedacht en uitgewerkt.

Op deze jurk komt het maanthema veelvuldig voor, zoals op de riem, waar de maan in al haar fases is geappliceerd. Op dit nachtblauwe tasje hebben we Swaroski steentjes geplakt van verschillende grootte, om sterren en in het bijzonder het door Tolkien bedachte sterrenbeeld ‘Vlinder’ uit te beelden.

In navolging van het vlinderthema op de jurk vliegen er twee uit stukjes kant vervaardigde en met de hand beschilderde vlinderparen naar de volle zilveren maan, die op het fluweel is geappliceerd. Beschilderd kant beeldt bloemen uit en een gevlochten schouderband van zilverkoord en geregen kralen, zoals ook op de jurk zijn te vinden, maakt het geheel af.

Een opvallende rozentas met dauwdruppels gemaakt van verschillende groottes Swarovski steentjes past erg goed bij onze replica van de evenzo rode jurk van Sisi uit de musical Ludwig2. De romantische tas is gevoerd, heeft een ritsje en heeft een zilveren ketting als schouderband.

Bij ons ontwerp voor het gouden fairykostuum dat wij voor een klant hebben mogen maken werd ons gevraagd om een bijpassend tasje te maken. Van hetzelfde materiaal, namelijk goud lamé, gouden kant en glittertule hebben we een tasje gemaakt dat net als de jurk op asymmetrische plaatsen is opgenomen met een bloemendecoratie. Op de schouderband hebben we een handgemaakt gouden vlindertje genaaid, die net als zij prachtige gouden vleugels heeft.
Overige tassen
Bij de replica van de jurk van Elphaba uit de tweede acte van de musical ‘Wicked’ hebben we een klein tasje ontworpen, dat aan de ene zijde lijkt op de ingewikkelde patchwork textuur van het lijfje en aan de andere zijde lijkt op de lagenstructuur van haar veelkleurige rok. Het geheel is versierd met fluweelband en pailletjes, zoals het kostuum. Het tasje is gevoerd en heeft een handig klein ritsje.

Bij de replica van het Huzaren uniform van kroonprins Rudolf van Habsburg (zoon van de bekende Sisi en Franz Josef van Oostenrijk) hoort ook een tasje. Het is een wit leren schoudertas, gedecoreerd met hetzelfde kunstbont als op het kostuum. Op de schouderband hebben we band genaaid dat doet denken aan typische decoratie van folkloristische kleding van die streek.

Bij het kostuum van Lindir de elf uit de filmreeks van ‘the Hobbit’ van Peter Jackson hebben we een op de vorm van de jas geïnspireerde tas gebruikt van dezelfde stof als de jas, gevoerd met de bruine voeringstof waarmee het kostuum is gevoerd en afgebiesd met hetzelfde suède biaisband. De verschillende lagen van de schoudertas doen denken aan de vele lagen en vormen van de garderobe van het elvenvolk in Rivendell. Het is een gereserveerde, maar toch bijzonder goed uitgebalanceerde en gedetailleerde kledingstijl, die zoals alle kostuums uit ‘the Lord of the Rings en ‘the Hobbit’, verraderlijk lastig na te bootsen is.

Contact gegevens

Werk- en postadres:
Van Aerssenstraat 36d
3135 AC Vlaardingen
Tel: 06 12 07 99 71

atelierphantasma@yahoo.com

KvK nummer:
63198762

BTW-nummer:
127180850B02

Links

Facebook   Etsy   Instagram   DA   Tumblr   Twitter   Pinterest   LinkedIn